21 Ağustos 2014 Perşembe

Yahudi Fedarasyonu İsrail’e Destek Veren Markaları Açıkladı



İŞTE FEDARASYONUN WEB SİTESİNDEKİ LİSTENİN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ






1. Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Howard Schultz, etkin bir Siyonist’tir.


1998′de Siyonist devlete yaptığı hizmetlerden dolayı, ABD ve İsrail arasında yakın ittifak kurulması konusunda önemli girişimleri olduğu için İsrail’in 50. Siyon arkadaşlar anısı ödülü ile Kudüs Aish HaTorah fonu tarafından onurlandırıldı. Diğer işletmeler umutsuzca İsrail dışına çekilirken, Starbucks İsrail’in çırpınan ekonomisine yardım etme kararı aldı ve yatırım yaptı.Starbucks’ın hala İsrail’e destek vermek için bağış topladığı biliniyor.


2.THE LIMITED STORES, Express, Lerner New York, Victorias Secret ve Bath & Body Works:


The Limited, Leslie H. Wexner tarafından 1963 yılında Colombus Ohio’da 2,800 mağaza ile kurulmuştur. THE LIMITED STORES, Express, Lerner New York , VICTORIAS SECRET and BATH & BODY WORKS gibi şirketler buna dahildir ve 115.000 çalışanı bulunmaktadır. Kurucusu, başkanı ve CEO’su olan Les Wexner bir Siyonist’tir. İsrail yanlısı olan ve ABD’de medyayı İsrail’in lehine kalmasını sağlayan Emet’in ve ”War Room” programının yönetim kurulundadır. 1984 yılında dünyanın en zengin 200 kişisinden biri olan Les Wexner, Wexner Vakfı’nı kurdu.Misyonu ‘Kuzey Amerika ve İsrail’deki Yahudi Liderliğini güçlendirmekti. Vakfın çalıştırdığı programlardan biri olan Wexter İsrail Burs Programı, her yıl 10 tane İsrail’li okutuyor.
Wexner Vakfı sponsoru ”Birthright İsrail” Amerikalı Yahudilere İsrail’e gezi düzenleyebilmeleri için olanak sağlıyor. Aynı zamanda kampüste Siyonizm’in kalesi olan Hillel’in uzun süredir bir destekçisidir.


3. THE HOME DEPOT (ANA DEPO) :


Yönetim Kurulu eş başkanı ve kurucusu etkin bir Siyonist’tir. İsrail medyasının yanlısı olan Emet ve ”War Room’ yönetim kurulunu oluşturdu. Bu kuruluşların görevi ABD’de yer alan bütün medyayı İsrail lehine kalmasını sağlamaktır.

4. DISNEY:


Florida’daki Epcot Merkezi’nde Walt Disney’in Milenyum sergisi İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü gösteriyor. Bu sergiyi kurmak için 8 milyon dolar harcanmıştır. İsrail içeriğini geliştirmek için Disney’e 1.8 milyon dolar katkıda bulunmuştur.


5.AOL/TIME WARNER (WARNER BROS):


AOL, hisselerinin %30′unu İsrail’e tahsis etmiştir. (Buna inanabiliyor musunuz?) İsrail şirketinin tamamını alan Mirabilis, ICQ’nun (internetten sohbet programı) kurucuları 1998′de AOL’un yatırım formlarının 27 milyon dolarını İsrail’e yatırdı. 1998′de AOL stüdyoları CEO’su Ted Leonsis, İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Jübile ödülü aldı. Bu kişilerin ve şirketlerin tanınması için İsrail devleti tarafından verilen en büyük ödüldür.

6. COCA COLA:


1966 yılından bu yana Coca-Cola İsrail’in sadık bir destekçisi olmuştur. 1997 yılında İsrail hükümeti, İsrail Ticaret Ödülü Yemeğinde 30 yıldır devam eden desteği için ve İsrail’in Arap Ligi boykot uymayı reddettiği için Coca Cola’yı onurlandırdı. Buna karşılık 1991 Mayıs ayında İsrail’in Arap boykotuna uyarak bitiren Pepsi, 1992′den sonra tekrar İsrail’de işlem görmeye başladı. 2001 yılında Coca-Cola Dünya Merkezi’ne ev sahipliği yaptı ve Amerikan-İsrail Odası Ticaret Ödülleri Galasının ana sponsoru oldu. Coca-Cola-İsrail eğitim programlarında, İsrail-Arap çatışmasını kapsayan konular işleniyor. Kursun içeriği Yahudi Ajansı ve İsrail hükümeti tarafından finanse ediliyor. 2002 Temmuz ayında Coca-Cola’nın Kiryat Gat’ta yeni bir tesis inşa ettiği ilan edilmiştir.






7. ESTEE LAUDER:

Estee Lauder’ın başkanı olan Ronald Lauder, aynı zamanda büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı başkanıdır. Ateşli bir Siyonist olan Ronald Lauder , Yahudi Milli Fonu (JNF) mevcut başkanıdır.




8. SARAH LEE. (Includes Hanes, Playtex, Leggs, Champion)

Bu şirket, dondurulmuş atıştırmalıklar ile karıştırılmamalıdır. Bu giyim devi olan şirkettir. Sara Lee İsrail’in önde gelen tekstil şirketi Delta Galil% 30′una sahiptir.Sara Lee dünyanın en büyük giyim üreticisidir ve İsrail menşeli kumaşlar ünlü Sara Lee markası adı ile satılarak İsrail’i dünya pazarına açıyor. 1998 yılında Sara Lee Kişisel Ürünleri Netanyahu’dan Jubile ödülü aldı.


9. FOX TELEVİZYON, FOX EĞLENCE:


News Corporation şirketi , 30 Eylül 2005 tarihi itibariyle ve 18 milyar dolarlık toplam yıllık gelirleri ile dünyanın en büyük medya şirketlerinden biridir. Şirket üretimi ve dağıtımı TV programları ve sinema ile çeşitlendirdi. News Corporation şirketi İngilizce yayın yapan gazetelerin dünya çapında faaliyet gösteren en önde gelen yayımcısıdır. Şirket, haftada 40 milyondan fazla baskı ile 175 farklı gazete yayını yapıyor. Murdoch’ın New Corp İsrail’de büyük yatırım yapıyor. Murdoch’un News Corporation şirketi, Amerika-İsrail Dostluk Ligi Demokrasi Ödülleri akşam yemeğinde İsrail’i destekleyen üç Amerikalı şirketten biri. Murdoch kendisi akşam yemeğini organize etti. News Corp ‘un dijital teknoloji şirketi Kudüs’te yer alıyor ve son 10 yılda çalışanı 20 binden 600 bine yükseldi.


10. NESTLE:


İsviçre firması İsrail gıda üreticisi Osem Yatırımlarının %50.1′ine sahip. 2000 yılı Aralık ayında İsrail’de yeni Ar-Ge merkezi faaliyeti için milyonlarca dolar yatırım yapacağını açıkladı. 1998 yılında Peter Brabeck-Letmathe Nestle adına Netanyahu’dan Jübile ödülünü aldı.

11. OVERSEAS ADVENTURE TRAVEL (YURTDIŞI TURİZMİ):


Massachusetts merkezli şirket dünya çapında ucuz turlarıyla bilinir. Şirket parayı okul giderleri,gıda yardımı gibi harcamalarda bulunan 50 ülkeye bağışlıyor. Ülke başına 5.000 dolar ile 25.000 dolar arasında para veriyor. İsrail başkanı Siyonist olduğu için yurt dışı turizmi ile 1.000.000 dolarlık bir daire aldı.


12. IBM:


IBM İsrail’e yoğun yatırımlarda bulunuyor. İsrail’de 1.700 çalışanı olduğunu söyleyen IBM başkan yardımcısı ve genel danışmanı Lawrence Ricciardi, Jerusalem Post’a verdiği bir röportajda : ”Bu toprak ve temsil ettikleri IBM için çok önemlidir” dedi.

IBM, Amerika-İsrail Dostluk Ligi Demokrasi Ödülleri akşam yemeğinde İsrail’i destekleyen üç Amerikalı şirketten biri. 2002 Mayıs ayında İsrail-Amerika Ticaret Odası İsrail’e yaptığı katkılardan dolayı ve ABD – İsrail arası ticareti geliştirdiği için IBM ödüllendirildi. IBM 1949′da faaliyetlere başladı ve ülkeye bilgisayarları tanıtan, tamamen İsrail’e bağlı olan ilk Amerikan şirketidir.


13. KIMBERLY-CLARK: (Huggies, Kotex, Kleenex)


Kimberly-Clark Avrupa Başkanı Sayın Robert P. Van der Merwe, 1998 yılında Netanyahu tarafından Jübile ödülünü aldı. Bu kişilerin ve şirketlerin tanınması için İsrail devleti tarafından verilen en büyük ödüldür. Kimberly Clark şirketi,İsrail şirketi Hogla’nın %49.9 hissesine sahip.


14. River Island giyim zinciri, İspanya ve Portekiz ve BRITANNIA PACIFIC PROPERTIES’da bulunan ISROTEL ve IBROTEL otelleri


Londra, İngiltere merkezli uluslararası bir yatırım şirketidir. Sacramento Metropolitan bölgesindeki en büyük gayrimenkul sahiplerinden biri olduğu söyleniyor.İngiliz merkezli Lewis Trust Group , Akabe Bölgesi’nde gelişmiş otellerden biridir. David Lewis, şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır ve İsrail’in önde gelen savunucusudur. Lewis’in faaliyetleri Yahudi Ulusal Fona katkılarda bulunmuştur. Aynı zamanda İsrail-İngiltere İş Konseyi üyesidir. Bu örgüt kendini Siyonistlerin yararına ve Filistinlilerin işgal altındaki topraklarında İngiliz sermayesini kanalize ederek, Siyonist Devletin gelişmesine adamıştır.


15. NOKIA:


Nokia , İsrail’e yoğun bir şekilde yatırım yapmaya başladı. Nokia genel müdürü Lars Wolf, Jerusalem Post’a verdiği (4 Mart 2001) bir röportajda şunları söyledi: ”Bütün açıdan İsrail’e odaklanıyoruz,çünkü ”İsrail Projesi” adında bir iç projemiz var.” Nokia Venture Partners, Aralık 2000′de yeni bir 500.000.000 dolarlık fon başlattı ve bu ‘orantısız’ miktarın İsrailli şirketlerine gitmesine izin verdi. Nokia Araştırma Merkezi İsrail ile işbirliği yapabileceği alan arayışı içinde.


16. TIMBERLAND:. (Giyim, ayakkabı, bot, ceket, vb)


Timberlands 1,1 milyar dolarlık bir ayakkabı, giyim ve aksesuar firmasıdır. Başkanı ve CEO’su Jeffrey Swartz aktif bir siyonisttir. İsrail’e yeni bir ‘dayanışma ziyareti’ olarak gittiğinde Timberland CEO’su olarak konuştu ve ABD’ye 100 IDF asker göndermeyi önerdi. Timberland halka açık bir şirket olmasına rağmen,aile stokların yaklaşık % 47′sine ve oy gücünün yaklaşık % 81′ine sahiptir.

17. DESERT EAGLE:


Desert Eagle, İsrail’in ABD’den ve başka ülkeden almadığı tek silahlardır. Ancak bir çok parçası başka ülkelerde ithal ediliyor ve İsrail’de bir araya getiriliyor. Ne olursa olsun, İsrail onlarla kendisinin olduğu gibi gurur duyar.


18. CATERPILLAR:

Caterpillar, buldozerler, traktörler, çeşitli yıkım ekipmanları gibi büyük inşaat ekipmanları imal eden İllinois merkezli bir şirkettir. Bu şirket D9 ve D10 buldozerlerini ve dünyadaki en büyük buldozerleri İsrail’e sağlar.

(Listenin Türkçe çevirisi, TİMETÜRK’ten Ayşe Aydın’a aittir)




İsrail Türk mallarını boykot ediyor!




İsrail'in Gazze'ye yaptığı operasyonlar nedeniyle Türkiye'de başlatılan İsrail mallarına boykot kampanyasına İsrail'den karşılık geldi. Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının ürünlerini raflarından kaldıracaklarını, ancak Türkiye'de üretilen ama kendi markalarını taşıyan ürünleri, stokları bitene kadar satmayı sürdüreceklerini de kaydetti.


Brand For You'nun CEO'su Rafi Sheffer de Türkiye'deki üreticilerle bağlarını kesmeleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi. İsrail'deki en büyük süpermarket zinciri Super Sol'un de boykot uygulamasına katılması da bekleniyor. Şirket, Türk mallarının çok daha ucuza gelmesine rağmen, İsrail'e düşman bir ülkenin mallarını satmanın ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.


Gazze'ye yapılan operasyonlar sonucu sivil kayıpların 400'ü geçmesi sonucu sosyal medyada İsrail mallarına boykot çağrıları yapılmıştı. Türkiye'de 4'ü büyükşehir 13 belediye Coca-Cola ve İsrail ürünlerinin satışını yasaklamıştı.






Bu bayram şeker ya da çikolata alırken Kent markasına dikkat edin. Çünkü Kraft Foods, Tüketiciler Birliği'nin araştırmalarına göre İsrail'e destek veren firmalardan.


Kent 1927 yılında Türk girişimciler tarafından kuruldu. 2002 yılında Cadbury şirketi, Kent hisselerinin çoğunu satın aldı. 2010 yılında küresel bir operasyonla Cadbury, Kraft Foods tarafından satın alındı ve Kent Gıda, Kraft Foods bünyesine girdi.


2012 yılında Kraft Foods temel gıda ürünleri işini ayırarak Mondelēz International adı altında dünya çapında ilk küresel atıştırmalık ürünler şirketini kurdu. Kent Gıda 2013 yılında Türkiye’nin ilk 500 ihracatçı firması arasına girmiştir. İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı listede de ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Halen Kent Gıda San. ve Tic. AŞ. Türkiye’de Mondelez International Holdings LLC. şemsiyesi altında faaliyetlerini sürdürmektedir.

İŞTE BOYKOT EDİLEN ÜRÜNLERİN YAZILI LİSTESİ


Axe, Algida, Aquafina, British American Tabocco, Becel, Burger King, Cif, Carte D’or, Coca Cola, Calve, Chesterfield, Cheetos, Cappy, Cornetto, Clear, Danone, Danette, Danino, Damla Su, Doritos, Domestos, Dove, Dunhill, Elite Cafe, Evian, Elidor, Fruko,


Flora, Frito Lay, Fanta, Fruttare, Hayat Su, Johnsons & Johnsons, KFC, Knorr, Kent, Lipton, Lay’s, Lux, L&M, Lucky Strike, Lark, Marlboro, Magnum, Mc Donald’s, Max, Muratti, Nestea, Omo, Pepsi Cola, Philip Morris, Parliament, Pall Mall, Rexona, Rinso, Sana, Sırma Su, Signal, Starbucks, Sprite, Sen-Sun, Schweppes, Turkuaz, Tamek, Unilever, Vim, Vaseline, Viceroy, Virginia Slims, Yedigün, Yumoş, 7Up, Vim.

Apple, Amd, Burger King, Black&Decker, Buick, Coca Cola,

- Creative, Chrysler, Compaq, Columbia, Cadillac, Camel, Cat,


- Caterpillar, Chevron, Chevrolet, Calvin Klein, Converse, DKNY,

- Domino’s Pizza, Dell, Dodge, Dunhill, Energizer, FedEx,

- Ford, General Electric, Gap, Gillette, Gmc, Google,

- Gloria Jean’s Cafe, Hummer, Hp, Harley Davidson,

- IBM, Intel, Jacobs, Jeep, John Deere, Johnnie Walker, Kingston,

- KFC, Kodak, Levis, Lee, Lincoln, Marlboro, Mastercard, Mobil,

- Mercury, Mc donald’s, Microsoft, Motorola, Mustang, Monster Energy, Nike,

- Oldsmobile, Pallmall, Parliament, Pizza Hut, Pepsi, Polo, Ralph Lauren,

- Pontiac, Procter & Gamble, Salem, Saturn, Schweppes, Sprite, Starbucks Cafe,

- Sun, Timberland, Tommy Hillfiger, Turkuaz, Ups, Viewsonic, Yahoo, 3M,

- Youtube, Zippo, Wendy’s, Winston, White Westinghouse, Wrangler, Xerox.



KFC’den “Helal Değiliz” Açıklaması

KFC yemek zincirinin basın danışmanı Anna Hezel’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.


KFC Firması tarafından yapılan en son açıklamada “ürünlerimiz helal değildir” denildi.

Gazete ilanı ile Yapılan açıklamada “Eğer daha önce bir müşterimize ürünlerimiz helaldir denildi ise bu mutlaka o zaman dilimi için doğru bilgidir. Fakat Avrupa birliği düzeyinde verilen yeni kararlar hayvanların daha az acı çekmelerini ve onların kendileri daha hissetmelerini öngörüyor bunu sağlamak adına daha hayvan haklarına saygılı ve kaliteli çalışan firmalar ile birlikte çalışma kararı aldık. Biz ve bütün mal teslimatçılarımız bundan Sonra Avrupa birliğin verdiği kararlar dogrultusunda çalışacağız ve artık kesinikle helal ürün kullanmayacagız.” denildi.


Açıklama


Olay İngilterede Yaşanmıştır Tepkilerden Dolayı Geri Vites yapan KFC Helal Çalışmalarına Başladığını açıklamıştır







Garnier'den İsrailli kadın askerlere cilt bakım seti

Dünyaca ünlü Fransız kozmetik markası Gazze’de Filistinlilere saldırılarda bulunan İsrail’in kadın askerlerine mücadelelerinden dolayı, içinde ürünlerinin bulunduğu koliler gönderdi.


Güzellik setini İsrailli kadın askerlere hediye eden firma bıraktığı mesajda ise “Ülkeleri için mücadele eden sevgili kadın savaşçılarımıza bu seti hediye etmekten gurur duyuyoruz” dedi.






vakko yahudidir



Yahudi cemaati Vakko'ya isyan etti: O ceketi giymek haram
Vakko, keten-yün karışımı ceketi satışa çıkardı; Yahudiler isyan etti: Dinimizce haram ceketi, Yahudi bir marka satamaz.


1934 yılında Vitali Hakko tarafından temeli atılan Vakko Holding, Yahudileri kızdırdı. Kendileri de Yahudi olan Hakko Ailesi, yaz kreasyonlarına karışım kumaştan üretilmiş ceket koyunca, Yahudi cemaati ayaklandı. Bu tür giysileri haram kabul eden Yahudiler, 'Cemaatimizden birisi nasıl böyle bir günah işler' diye tepki gösterdi.
ELEŞTİRİ YAĞMURU


Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Cem Hakko'nun yaptığı şirket, İtalya'da ürettirdiği, yüzde 55 keten, yüzde 40 yün ve yüzde 5 ipek karışımı kumaştan oluşan ceketini vitrine çıkardı. İnançları gereği karışım kumaş giyemeyen, dini terminolojilerine göre yün-keten, pamuk-keten gibi karışım kumaşları haram kabul eden Yahudiler, sosyal medyada Cem Hakko'ya eleştiriler yağdırdı.


BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI


Takvim'in haberine göre, Hakko Ailesi'nin 3'üncü kuşak temsilcisi olan Cem Hakko için Yahudiler, "Kendi de Yahudi, nasıl böyle bir ürün satar", "Değerlerimize hakaret ediyor", "Hemen ceketi toplatmalılar" gibi yorumlar yazdı. Cemaat mensupları, bu ceket satıştan kaldırılıncaya kadar Vakko'dan alışveriş yapmama çağrısında bulundu. Şirket yetkilileri ise tepkilerle ilgili henüz bir yorum yapmadı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.