12 Ağustos 2014 Salı

Fethullah Gülenin 24 Yanlışı





1)Fethullah Gülen’in 1980 Darbesi için söyledikleri;


Ve, işte şimdi, binbir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tuluû saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekasına alamet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz.



2)Fethullah Ayete Rağmen Başını Aç Oku Diyor ;


Türban Meselesi[2]

'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'


3-Fethullah Gülen Vatikan'da ölmeyi düşledim:


M.Fethullah Gülen- -Vatikan'da ölmeyi düşledim- paylaşan: MustafaSENYURT





4-Fethullahın Papa'ya Mektubu:


Fethullah Gülen'in Papa'ya Mektubu paylaşan: MustafaSENYURT
 







5- Bir Ayeti Böyle Yorumlayan Birine Hoca Diyemezsiniz;
Hz. Meryem çok afife ve nezihe bir kadındı. Bu itibarla da gözlerinin içine başka hayal girmemişti ve girmemeliydi de. Ona sadece kendisine helâl olan biri bakmalıydı. O da olsa olsa Efendimiz olabilirdi, zira O bir münasebetle Hz. Meryem'in kendisiyle nikâhlandığına işaret buyuruyordu.[6]
6- Cebrail (A.S.) Parti Kursa Desteklemem" Fethullah Gülen


Cebrail a.s. Parti Kursa Desteklemem Fethullah... paylaşan: MustafaSENYURT


7-Fethullah Gülen Peygamberi kabul etmeyeni Allah Affeder:




8- Fethullah Gülen'in Bülent Ecevit'e Şefaat


Fethullah Gülen'in Bülent Ecevit'e Şefaat paylaşan: MustafaSENYURT

9- Fethulah Gülen'in Gizli Kamera Videosu Cematin iç yüzü  



Fethulah Hocanin Gizli Kamera Videolari Cematin... paylaşan: MustafaSENYURT




10- Amerika Yalakası Fethullah Gülen : Bütün dünyada yapılacak işler buradan idare edilebilir ve hatta denilebilir ki, şöyle veya böyle Amerika ile dostça geçinmeden destek almak değil, dostça geçinmeden, Amerikalılar istemezlerse, kimseye dünyanın değişik yerlerinde hiçbir iş yaptırmazlar.

11- Atatürkü Seven Hoca Olamaz
Olmamalıdır;
Atatürk dini karşısına almış bir insan değildi. Bu talihsizce bir yorumdur. Atatürk, Şemsettin Günaltay'ı hiç yanından ayırmamış bir insan. Bu, önemli bir ilahiyatçı, önemli hocalardan. Seyit Beyler var o dönemde, önemli ulemadan zatlar, bunlar hadis ilmine vakıf insanlar. Aksekili gibi kimseler bu dönemde yaşıyorlar. Uzun zaman Diyanet İşleri Reisliği yapıyor. Rıfat Börekçi var. Atatürk bunlarla sürekli uyum içinde olabiliyor. Marksist ve Leninistler'in böyle birdenbire Atatürkçü kesilmeleri ve adeta o da dinsizmiş, Ateistmiş gibi, onun namına dine ve diyanete hücum etmeleri, bence onu istismar ediyorlar.




12- Fethullah Gülen'in utanç mektupları

EMİN ÇÖLAŞAN, "KIYMETLİ KALEM"MİŞ
Emin Çölaşan gibi Müslümanların değerlerine hakaret eden bir kişiye de mektup yazmayı ihmal etmeyen Gülen'in Çölaşan'a da çok samimi duygularla mektup yazdığı görüldü. Gülen, Çölaşan'a şunları söylüyor:


"Değerli gazeteci yazar, kıymetli insan, saygıdeğer aydın Emin Çölaşan Beyefendi,
Başta, hakkımda zaman zaman iletişim kopukluğundan kaynaklandığını sandığım farklı değerlendirmelerine rağmen, değerli ve aydın kişiliği, kıymetli kalemi, araştırıcı karakteri ve dürüstlüğü ön plana çıkaran yanı ile takdire şayan çalışmalarda bulunan ve ülkemizde sevgi, barış ve hürriyet ortamının oluşması için katkılarını sürdüren zat-ı alileriniz (yüksek kişiliğiniz) olmak üzere bütün aile, dost ve yakınlarınızın mübarek Kurban bayramlarını tebrik ve bu vesile ile kalbi (yürekten) hürmetlerimin ve en iyi dileklerimin kabulünü arz ederim efendim.





13- Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar

Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin  almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi.



14- Fethullah Gülen: Atatürk Çok İyi Bir Dindardı:



  15- FETHULLAH GÜLEN YAHUDİ ÇOCUKLARI İÇİN YÜREĞİMİN YAĞLARI ERİYOR




16- Darbe yanlısı Fethullah Gülen Asker daha demokrat



17Fethullah Gülen MGK masumdur, hata yapsa bile sevap alır 



Fethullah Gülen- MGK masumdur, hata yapsa bile... paylaşan: MustafaSENYURT





Fethullah Gülen, 16 Nisan 1997'de Kanal D'de Yalçın Doğan'a verdiği röportajda askerlerin anayasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını belirtmişti.


Yalçın Doğan’ın “MGK kararlarının siyasetteki yeri nedir sizce?” şeklindeki sorusuna Gülen şu şekilde cevap vermişti: “Mesela şimdi onlar da şöyle düşünüyorlarsa, biz burada milli güvenlik, milletimizin güvenliğini şayet koruma mevkiinde bulunuyorsak ister gerçekten öyle olsun ister bizim içtihatlarımıza, algılamalarımıza göre şu gelişmelerde rejim için şayet bir tehlike ise bizim sorumluluğumuz altındadır bunlara müdahale etmek. Müdahale etmediğimiz zaman tarih önünde suçlu oluruz mülahazasıyla hareket ediliyorsa meseleyi böyle algılıyorsa bana göre onlar masumdurlar. Eğer işin içinde bir hata varsa bu içtihad hatasıdır. Hatta fakihlerin mülahazasıyla da yaklaşılabilir, içtihaddaki hatalar bir sevap kazandırır. İsabet olursa iki sevap kazandırır.”


Gülen, Doğan’ın “MGK kararlarında isabet var mı yok mu?” sorusuna ise “işin neticesi gösterecek” karşılığını veriyor.




18- Fethullah Gülen Peygamberle Canli Gorusme



Fethullah Gulen Peygamberle Canli Gorusme paylaşan: MustafaSENYURT


19 - Fethullah Gülen 'Hz Muhammed Türkçe Olimpiyatlarındaydı'


20- Fethullah Gülen Gerekirse hakimi de kirala


Fethullah Gülen Gerekirse hakimi de kirala... paylaşan: MustafaSENYURT



21- Fethullah Gülen “İnsan hak ve özgürlüklerinin olduğu bir toplumda, İslam devleti kurmak lüzumsuz bir uğraştır” der

Bu hareketin gönüllüleri 1970’lerden bu yana dönemin İslamcı partilerine pek rağbet etmediler. Gülen’in fikirleri, İslamcılığa mesafeli durduğu için bu hareketin tabanı da mesafeli durmuştur. Milli Görüş partileri yerine merkez sağ partilere oy vermişlerdir. 


Kaynak: http://t24.com.tr/haber/todays-zaman-yazarindan-ozelestiri-gulen-cemaati-dort-konuda-hatali,251149



22- Gülen Katledilen 9 Türk şehid değil!.

Sohbetimiz sırasında konu İsrail ve Mavi Marmara gemisine geliyor. Fethullah Gülen Mavi Marmara'da pek çok gönüllünün sürekli tekrar ettiği "şehit olmaya gidiyoruz" retoriğine şiddetle karşı çıkıyor. Böylesine bir şeyin şehitlik bile kabul edilemeyeceğini söylüyor. BM görüşmeleri için aynı günlerde New York'da bulunan Abdullah Gül'ün İsrail devlet başkanı ile görüşme ihtimali hakkında ne düşündüğünü soruyoruz. Temkinli bir şekilde böyle bir görüşme olursa Ak Partinin içinde kurumsal bir kriz yaratabileceğine inanıyor. ABD ve İsrail'in küresel ve bölgesel gücünü ise önemsiyor. Belki zamanla sarsılabileceğini şimdi ise tartışılmaz bir askeri üstünlüğünün olduğunu vurguluyor. ABD'nin çeşitli ülkelerdeki donanmasının gücünden örnekler veriyor.


http://tr.fgulen.com/content/view/18615/86/







23- "Zaman gazetesine abone yapmak cihattır" Fetullah Gülen


Fetullah Gülen internette yayınlanan son konuşmasında, düşen Zaman gazetesi tirajlarına değindi. Abone sayısının arttırılmasını, Zaman ve Bugün gazetesine sahip çıkılmasını isteyen Gülen: "Kahve, lokal ve pastanelerde bunlara ihtiyacı olan bir hayli insan vardır. Her bir arkadaşımız bunları bularak, bunu bir manevî cihat sayarak doğruların duyurulmasına yardımcı olmalıdır! Günümüzün cihadı budur." dedi.

http://www.yenisafak.com/video-galeri/zaman-gazetesine-abone-yapmak-cihattir-2061666


24- Peki ama vaizlik yaptığınız dönemde Hz. Muhammed, bulunduğunuz yere geliyor ki, 'Senin olduğun yerde nasıl konuşurum ey Allah'ın Resulü' diye cemaate sesleniyordunuz. Hatta cemaate bir rüyanızı da anlattınız. 'Ben cehennemin önünde kollarını açmış sel gibi akan insanları durdurmaya çalışıyordum. Sonunda dayanamadım kenara çekildim. Vallahi bu cemaatten hiç kimse onların içinde yoktu' dediniz. Tabii cemaatin bu sözlerden coşmaması mümkün değildi. Hz. Muhammed'in sizin vaazlarınıza neden geldiğini düşünüyordunuz?
Belki insanların o mevzudaki müşahedelerini söylemişimdir. O bir rüyadır. Bazıları 'yakaza' der, yani uyanıkken de görme. Başkalarının hislerine tercüman olmuşumdur orda.
Gerçekten gelmediğini kabul ediyorsunuz yani
Gerçekten gelmiyor anlamı çıkmaz da, yani o sohbetlerde efendimiz bulunur şeklinde idare-i kelam etmişimdir.




Cemaatin Derneklerinden İsrail’e Yardım Çeki

Cemaat'ten İsrail'e bağış!

Gülen Hareketi'ne bağlı Raindrop Türk Evi, İsrail’deki orman yangını için 25.000 dolarlık bağışta bulundu.


Fethullah Gülen Cemaati'nin içerisinde yer alan Raindrop Türk Evi, İsrail'deki orman yangını için 25.000 dolarlık bağış topladı. Cemaat yetkilileri topladıkları bağışı İsrail Başkonsolosu Shlomo'ya teslim etti.


BU YARDIM İLK DEĞİL
Raindrop Turkish House'un (Yağmur damlası Türk Evi), İsrail'e yaptığı bu yardım ilk değil. Geçen yıl da İsrailli çocuklar için 22 bin 500 dolarlık yardım yapan dernek, Bu kez de İsrail'de yaşanan orman yangını için kampanya düzenleyerek 25.000 dolarlık bağış topladı.


CEMAAT YETKİLİSİ: YARDIMLAR DEVAM EDECEK
ABD'deki Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Raindrop Türk Evi'nin Başkanı Mehmet Okumuş, kendilerini ziyaret eden İsrail Başkonsolosu Meir Shlomo'ya 25.000 dolarlık çeki teslim ederek yardımlara devam edecekleri sözünü verdi. Shlomo da yapılan bağışı kabul ederek "Bu cömert bağışı yapan tüm insanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.   


İşte, aynı haberin Orijinali:



Kurumumuz ve Raindrop Helping Hands'ın yapmış olduğu yardımlarla ilgili Türkiye'de çıkan haberler hakkında Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanımızın açıklamaları:
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
- Raindrop Türk Kültür Merkezi Amerikan yasalarına göre kurulmuş bir dernek olup faaliyet alanlarından birisi de yardım faaliyetleri yürüten Raindrop Helping Hands kurumudur. Bu kurumumuz amacı din, dil, ırk, etnik ayrım yapmaksızın felaketzedelere ve yardıma muhtaçlara yardım elini uzatmaktır. Bu bağlamda Haiti depremi, Pakistan seli, Van depremi, Japonya tsunami felaketi, New Mexico ve Teksas Yangını, Oklahoma ve Mississippi sel felaketi için yaptığımız yardım kampanyaları örnek gösterilebilir.
- Öncesinde Tweet’e ve sonrasında habere söz konusu olan İsrail yangınına yapılan yardım kampanyası da İsrail'de yaşanan yangın felaketi sonrasında ağaçlandırma ve ormanın yeniden yapılandırılması adına yapılmış bir kampanyadır. Toplanan 25021.20 dolarlık yardım İsrail baş konsoluna kültür merkezimizde yapılan bir programla takdim edilmiştir.
- Ateş düştüğü yeri yakar düşen ateş benim

yüreğimi yakar düşüncesiyle çok kültürlülüğü ve diyaloğu destekleyen bir ülke olan Amerika'da Türk Amerikalılar olarak din, dil, ırk, etnik ayrım yapmaksızın bu tip yardım faaliyetlerine devam edeceğiz.

http://www.raindropturkishhouse.org/raindrop-tuerk-kueltuer-merkezinin-q2010-srail-orman-yangn-felaketi-yardmnaq-ait-acklamas